Omletă spaniolă cu cartofi (Tortilla de patatas)
4,10 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -6 ouă
- -500g de cartofi
- -200g ceapă
- -125g ulei de măsline
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii de coajă, îi clătim și îi tăiem în cubulețe.
2
Curățăm ceapa și o tăiem felii.
3
Între timp, încălzim 100ml ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă.
4
Când uleiul este fierbinte, adăugăm cartofii și îi prăjim, întorcându-i din când în când, timp de aproximativ 15 de minute.
5
Adăugăm ceapa peste cartofii prăjiți și continuăm să gătim încă 10 minute, amestecând din când în când.
6
Spargem ouăle într-un castron, adăugăm un praf de sare și puțin piper și le batem bine. Adăugăm cartofii și ceapa peste ouăle bătute.
7
Turnăm compoziția într-o tigaie antiaderentă, în care am încins puțin ulei de măsline.
8
Gătim omleta pe ambele părți, până când este aurie și ușor crocantă.
Tips