Econom
Cartofi la cuptor umpluți cu bacon și mozzarella

9,16 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    4 cartofi mari
  • -
    150 g bacon, tăiat cubulețe
  • -
    250 g mozzarella, tăiată cubulețe sau răzuită
  • -
    1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    Ierburi proaspete (opțional) pentru decor
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Spălăm bine cartofii și îi înțepăm cu o furculiță în câteva locuri. Îi așezăm pe o tavă de copt și îi dăm la cuptor pentru aproximativ 45-60 de minute sau până când devin moi în interior și aurii în exterior.
3
În timp ce cartofii se coc, încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare și călim ardeiul până devine ușor moale. Adăugăm baconul și îl gătim timp de câteva minute până când se încălzește și eliberează aromele.
4
Tăiem un căpăcel în partea de sus a fiecărui cartof și, cu o linguriță, scoatem cât mai mult din miez. Umplem apoi fiecare cartof cu amestecul de șuncă și ardei.
5
Adăugăm cubulețele de mozzarella peste umplutură.
6
Așezăm cartofii umpluți în tavă și îi dăm la cuptor pentru încă 10-15 minute sau până când mozzarella se topește și devine aurie.
7
Scoatem cartofii și îi lăsăm să se răcorească ușor înainte de a-i servi. Putem pune peste cartofi o lingură cu smântână și să presăram cu ierburi proaspete, ceapă verde tocată fin sau bucățele crocante de șuncă prăjită.
Tips
prod-10.15.7