Înghețată crocantă fără prăjire la Philips Airfryer
5,42 lei
Timp pregătire
40 min
Timp gătire
5 min
Porții
8
Total
45 min
Ingrediente
- -50g fulgi de porumb
- -20g alune de pădure
- -20g fulgi de nucă de cocos
- -1 linguriță scorțișoară măcinată
- -2 linguri unt topit
- -1kg înghețată de vanilie
Mod de preparare
1
Luăm opt cupe de înghețată, le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le punem la congelator.
2
Punem fulgii de porumb, alunele de pădure și fulgii de nucă de cocos în coșul Airfryer-ului și acoperim coșul cu capacul pentru gustări. Închidem Airfryer-ul și pornim aparatul cu setările de timp și temperatură indicate în video.
3
Când s-a încheiat coacerea, lăsăm fulgii de porumb, alunele de pădure și fulgii de nucă de cocos să se răcească timp de 10 minute. După ce s-au răcit, le transferăm pe toate într-un blender (sau într-un robot de bucătărie) și le mixăm în impulsuri până când obținem bucățele mici – cu grijă să nu mixăm prea mult!
4
Mutăm amestecul într-un castron puțin adânc, încorporăm în amestec scorțișoara măcinată, adăugăm și untul topit și amestecăm bine. Lăsăm să se răcească timp de 10 minute.
5
Luăm cupele de înghețată din congelator, le dăm prin amestecul crocant pregătit și le modelăm ușor cu ajutorul mâinilor pentru a obține niște sfere rotunde și frumoase.
6
Când sunt gata, le servim imediat.
Rețetă Philips Airfryer: Înghețată crocantă fără prăjire
Tips