Maioneză de casă
1,32 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
1 min
Porții
4
Total
11 min
Ingrediente
- -2 gălbenușuri
- -1 lingură muștar
- -250ml ulei de floarea-soarelui
- -10ml suc de lămâie
- -sare, după gust
Mod de preparare
1
Amestecăm gălbenușurile cu muștarul, până când compoziția devine omogenă.
2
Începem să adăugăm uleiul foarte lent, în timp ce mixam, turnandu-l într-un fir subțire. Este important să-l adăugăm treptat pentru a evita separarea.
3
Continuăm să adăugăm uleiul și să amestecam până când amestecul devine cremos, iar consistența se îngroașă.
4
Adăugăm sucul de lămâie și amestecăm până când este încorporat complet.
5
Gustăm și potrivim de sare și, eventual, mai adăugăm suc de lămâie, dacă dorim un gust mai acrișor.
Tips