Cold brew coffee
2,98 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
1 min
Porții
2
Total
6 min
Ingrediente
- -30g cafea, măcinată grosier
- -500ml de apă plată
- -cuburi de gheață
- -zahăr sau îndulcitor (opțional, după gust)
Mod de preparare
1
Râșnim cafeaua grosier și o punem într-un borcan sau o carafă de sticlă, împreună cu apa plată. Amestecăm cafeaua cu apa, acoperim borcanul și îl lăsăm să stea la temperatura camerei timp de 12-24 de ore. Cu cât stă mai mult, cu atât va fi mai concentrat.
2
După perioada de infuzare, filtrăm cafeaua pentru a îndepărta resturile de cafea măcinată. Putem folosi un filtru de cafea sau un tifon.
3
Diluăm concentratul de Cold Brew cu apă sau lapte, după preferință. Putem folosi o proporție de 1:1 sau putem ajusta în funcție de cât de puternică dorim să fie cafeaua.
4
Adăugăm cuburi de gheață și îndulcitor, dacă dorim.