Econom
Ouă umplute

4,53 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    8 ouă
  • -
    2 linguri maioneză
  • -
    pătrunjel (pentru decor)
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început ne ocupăm de fierberea ouălor. Pentru a obține ouă fierte tari, le ținem pe foc timp de 9-10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
2
Punem ouăle fierte într-un vas cu apă rece, apoi le decojim.
3
Tăiem ouăle pe lungime și scoatem gălbenușurile pe care le punem într-un bol.
4
În bolul cu gălbenușuri adăugăm maioneza și asezonăm cu sare și piper, după gust.
5
Amestecăm totul bine, până obținem o compoziție omogenă.
6
Umplem jumătățile de ou cu această umplutură, folosindu-ne de o linguriță sau de un poș.
7
Putem decora ouăle umplute, presărând verdețuri proaspete, pentru un aspect mai atrăgător.
8
Așezăm ouăle umplute pe un platou și le putem servi ca aperitiv sau garnitură.
9
Poftă bună!
Tips
prod-10.15.7