Maioneză vegană (fără ou, cu aquafaba)
1,89 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
1 min
Porții
4
Total
11 min
Ingrediente
- -50ml aquafaba (lichid/saramură dintr-o conservă cu năut fiert)
- -10ml oțet de mere
- -1 lingură muștar
- -100ml ulei de floarea-soarelui
- -sare
Mod de preparare
1
Scurgem năutul fiert și strecurăm lichidul printr-o strecurătoare.
2
Turnăm lichidul într-un vas înalt și îngust. Adăugăm oțetul de mere și muștarul, amestecăm timp de 3-4 minute, apoi adăugăm treptat uleiul.
3
Mixăm până obținem o maioneză cu o consistență cremoasă. Adăugăm sare, după gust.
4
Transferăm maioneza într-un borcan și o lăsăm să se odihnească la frigider câteva ore înainte de a o consuma.