Internațional
Mousse de ciocolată cu zmeură

12,98 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
6
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    250g ciocolată cu cel puțin 70% cacao
  • -
    4 gălbenușuri
  • -
    500ml smântână pentru frișcă
  • -
    5ml extract de vanilie
  • -
    50g zahăr
  • -
    20g cacao
  • -
    120g zmeură
Mod de preparare
1
Amestecăm gălbenușurile, într-o cratiță, împreuna cu 2 linguri cu zahăr și 180ml de smântână. Punem cratița la foc mic-mediu, pentru 3-4 minute (nu fierbem!). Oprim focul și ne ocupăm de ciocolată.
2
Topim ciocolata la bain-Marie sau la microunde și o adăugăm peste compoziția de ouă cu smântână, apoi punem și extractul de vanilie.
3
Lăsăm compoziția să se răcească, la temperatura camerei.
4
Între timp, batem restul de smântână împreună cu restul de zahăr, cu ajutorul unui mixer, până se formează vârfuri ferme.
5
Amestecăm frișca bătută cu compoziția de ciocolată, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare.
6
Distribuim compoziția în cupe și o dăm la frigider pentru cel puțin 1 oră. Înainte de servire, pudrăm cu cacao și decorăm cu zmeură proaspătă.
prod-10.15.7