Econom
Pandișpan cu căpșuni by Samsung

2,46 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
60 min
Porții
10
Total
85 min
Ingrediente
  • -
    450g căpșuni proaspete sau congelate, curățate și tăiate pe jumătate
  • -
    85g unt nesărat la temperatura camerei, plus 1 cubuleț pentru uns tava de copt
  • -
    190g făină
  • -
    1 ½ linguriță praf de copt
  • -
    ½ linguriță sare fină
  • -
    225g zahăr granulat
  • -
    1 ou
  • -
    120ml lapte
  • -
    5ml esență de vanilie
Mod de preparare
1
Într-un bol mic, amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.
2
Într-un bol mai mare, folosim un mixer electric ca să batem untul cu 200g de zahăr timp de 3 minute.
3
În același bol, adăugăm oul, laptele și vanilia, și amestecăm până se omogenizează.
4
Tot în bolul mare, adăugăm treptat ingredientele uscate pregătite mai devreme, și amestecăm totul până la omogenizare.
5
Ungem cu unt o tavă de 25 cm, unde turnăm întreaga compoziție de pandișpan.
6
Așezăm căpșunile tăiate cu partea tăiată în jos, cât mai apropiate posibil, într-un singur strat.
7
Presărăm restul de 25g de zahăr peste căpșuni.
8
Coacem prăjitura timp de 10 minute la 180°C, apoi reducem temperatura cuptorului la 160°C și coacem pentru încă 50-60 de minute, până când blatul devine auriu și scobitoarea iese curată.
9
Și iese din cuptor pandișpanul cu căpșuni, gata de servit când încă e cald, sau puțin mai târziu când se răcește. Mmmmm… poftă bună!
Tips
prod-10.11.7