Pandișpan cu cireșe
1,46 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
20
Total
45 min
Ingrediente
- -500g cireșe
- -5 ouă
- -150g zahăr
- -150g zahăr
- -200g făină
- -un praf de sare
- -esență de vanilie
- -coaja rasă de la o lămâie
- -zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C. Tapetăm o tavă de 30x20cm cu hârtie de copt.
2
Spălăm cireșele și le îndepărtăm sâmburii, apoi le punem într-o strecurătoare, până vom termina de pregătit restul ingredientelor.
3
Separăm ouăle și batem albușurile spumă, împreună cu un praf de sare. Apoi adăugăm zahărul și vanilia, treptat. Continuăm să batem până obținem o spumă tare, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
4
Adăugăm și gălbenușurile, amestecând până se încorporează total.
5
Adăugăm făina, în ploaie, și amestecăm ușor, cu ajutorul unei spatule.
6
Jumătate din cireșe le amestecăm în aluat. Turnăm aluatul în tava pregătită, apoi punem deasupra restul cireșelor.
7
Introducem tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenește frumos și trece testul scobitorii.
8
Pudrăm prăjitura cu zahăr pudră, din belșug, iar după ce se răcește o putem porționa.