Brioșe pufoase cu cireșe
2,30 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
40 min
Ingrediente
- -2 ouă
- -100ml ulei vegetal
- -220g făină
- -200g cireșe, fără sâmburi
- -125ml lapte
- -8g zahăr vanilat
- -50g iaurt
- -10g praf de copt
- -un praf de sare
- -80g zahăr
Mod de preparare
1
Într-un castron mare, amestecăm ouăle, zahărul vanilat, zahărul și sarea, până obținem o compoziție spumoasă.
2
Turnăm uleiul, apoi adăugăm iaurtul, laptele și făina cernută împreună cu praful de copt.
3
Amestecăm totul, până când se formează un aluat fin, fără cocoloașe.
4
Tăiem cireșele, cărora le-am scos sâmburii, în bucăți mici.
5
Punem în forma pentru brioșe coșulețele speciale din hârtie.
6
Adăugăm cireșele în aluat și amestecăm totul bine, apoi umplem coșulețele cu aluat. Adăugăm câteva bucățele de cireșe și deasupra, și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 25 de minute. Testăm cu o scobitoare, iar dacă aluatul este încă umed, le mai lăsăm încă 5 minute.
7
Lăsăm brioșele să se răcească și apoi le putem servi.