Econom
Ștrudel cu cireșe

2,61 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
12
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    500g cireșe, fără sâmburi
  • -
    80g zahăr
  • -
    2 linguri suc de lămâie
  • -
    2 linguri amidon, amestecate cu 6 lingurițe cu apă
  • -
    400g aluat foietaj
  • -
    3 linguri pesmet
  • -
    2 gălbenușuri
  • -
    2 linguri zahăr pudră
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
  • -
    1 linguriță ulei
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
2
Punem cireșele, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță, la foc mediu. Se aduce la fierbere și se lasă să clocotească aproximativ 7-10 minute, amestecând din când în când, până când cireșele devin moi.
3
Adăugăm amidonul cu apă, amestecăm și lăsăm să fiarbă încă 30 de secunde până când se îngroașă. Lăsăm compoziția de cireșe să se răcească, la temperatura camerei.
4
Între timp, întindem aluatul pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei, presărăm pesmet pe toată suprafața și adăugăm umplutura de cireșe, răcită. Pesmetul va ajuta ca aluatul să nu se înmoaie din cauza umpluturii.
5
Rulăm aluatul, cu grijă, și sigilăm capetele.
6
Ungem ștrudelul cu gălbenușul frecat cu puțină apă.
7
Coacem ștrudelul în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 35-45 de minute sau până când se rumenește frumos.
8
După ce s-a copt, îl lăsăm timp de 10-15 minute să se răcească, apoi îl putem felia.
prod-10.11.7