Parizer de pui la sticlă by Emilia Gătește
5,10 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
10
Total
75 min
Ingrediente
- -1 pui de 1.5 kg
- -2 morcovi
- -2 cepe
- -1 linguriță sare
- -1 linguriță boabe piper
- -100 ml suc de sfeclă roșie
- -2 pliculețe gelatină
- -4-5 căței usturoi
- -boia dulce
- -boia iute
- -foi de dafin
Mod de preparare
1
Tranșăm puiul în bucăți mai mici și le punem la fiert alături de ceapa și morcovii tăiate în bucăți mari. Folosim o oală sub presiune pentru a grăbi această etapă. Este foarte important să fiarbă foarte bine carnea până iese ușor de pe os. Nu punem sare la fiert pentru a nu strică oala sub presiune, dar putem adăuga, dacă folosim o oală normală. De asemenea, adăugăm în apă la fiert, dacă dorim un parizer mai aromat, și foi de dafin, boabe de piper și 3-4 căței de usturoi.
2
După ce a fiert bine puiul, îl scoatem din supă pentru a se răci puțin. De asemenea, păstrăm și o cantitate de 300ml din supă în care dizolvăm 30g de gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
3
Eliminăm apoi toate oasele și punem carnea direct în vasul robotului de bucătărie. Pielea o adăugăm de asemenea în robot. Condimentăm cu sare și piper. Scoatem morcovul și ceapa fiartă, dar le putem păstra dacă dorim.
4
Amestecăm totul bine cu ajutorul robotului și adăugăm sucul de sfeclă roșie pentru a-i da o culoare frumoasă. Trebuie să avem grijă, adăugăm sucul de sfeclă câte puțin! Adăugați treptat și ne oprim când ni se pare suficient de colorat.
5
Amestecăm foarte bine compoziția pentru parizer până se formează o pastă foarte fină. Este important să folosim un robot foarte puternic pentru rezultate optime.
6
Turnăm tot amestecul într-o sticlă căreia i-am tăiat partea superioară. folosim o sticlă goală de 1,5l în care a fost anterior apă. Punem parizerul în frigider peste noapte, iar a două zi îl scoatem cu grijă din sticlă și îl savurăm la micul dejun alături de pâine, unt și legume de sezon. Se taie foarte bine, are o consistentă perfectă și este și foarte frumos colorat. Arată la fel ca cel cumpărat din comerț. Este o varianta grozavă pentru micul dejun!