Pizza Margherita
11,08 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
8 min
Porții
4
Total
38 min
Ingrediente
- -600g făină
- -34ml ulei de măsline
- -16g sare (+ un praf de sare pentru presărat)
- -5g drojdie uscată
- -400ml apă
- -7g zahăr
- -200g roșii decojite
- -240g mozzarella
- -frunze de busuioc proaspăt
- -2-3 roșii proaspete.
Mod de preparare
1
Într-un vas încăpător, punem 400ml de apă, zahărul și drojdia. Amestecăm bine cu un tel, până se dizolvă zahărul și drojdia.
2
Adăugăm și făina, câte puțin, și amestecăm bine. Când se îngroașă adăugăm sare și începem să frământăm până când aluatul devine omogen și fin, fără cocoloașe. Frământăm aluatul pentru aproximativ 5 minute.
3
Formăm o bilă din aluat, o ungem cu ulei de măsline și lăsăm să se odihnească pentru aproximativ 10 minute.
4
Punem aluatul într-un recipient ermetic și îl băgăm la frigider, cel mai bine pentru 24 de ore.
5
După ce scoatem aluatul din frigider, îl lăsăm pentru 1 oră la temperatura camerei.
6
Înfăinăm blatul de lucru, doar atât cât este necesar, este indicat să nu folosim făină în exces pentru a nu se modifica textura aluatului.
7
Împărțim aluatul în 2 și il întindem cu mâinile, cu mișcări ușoare, atenți să nu-l străpungem cu degetele.
8
Ungem tava cu puțin ulei de măsline.
9
Punem aluatul în tavă, îl întindem bine și îl ungem cu sosul de roșii, pe toată suprafața. Preîncălzim cuptorul la temperatura maximă (250-280 de grade).
10
Când cuptorul este încins la putere maximă, băgăm tava cu pizza, pentru 3 minute.
11
Scoatem tava din cuptor, adăugăm mozzarella, felii de roșii și frunze de busuioc, apoi reintroducem pizza la cuptor, pentru 6 minute.
12
Pizza noastră este gata, frumos rumenită, numai bună de savurat.
13
Poftă bună!