Pizza quattro formaggi
16,58 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
8 min
Porții
4
Total
28 min
Ingrediente
- -500g făină 650
- -325ml apă călduță
- -7g drojdie uscată
- -1 linguriță sare
- -400g roșii pasate
- -30g ulei măsline
- -150g gorgonzola
- -200g mozzarella
- -100g emmental
- -80g parmezan
- -busuioc proaspăt
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim aluatul. Dizolvăm drojdia în apa călduță. Separat, cernem făina, adăugăm sarea, apoi drojdia. Frământăm până ce aluatul este omogen și compact. Este gata când se formează gropițe atunci când îl presăm cu degetele.
2
Punem aluatul într-un vas încăpător, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la crescut, la loc călduț, până își dublează volumul.
3
După ce a crescut, răsturnăm aluatul pe blatul de lucru. Înfăinăm blatul de lucru, doar atât cât este necesar, este indicat să nu folosim făină în exces pentru a nu se modifica textura aluatului.
4
Împărțim aluatul în 2 sau 4 mai mici și îl întindem cu mâinile, cu mișcări ușoare, atenți să nu-l străpungem cu degetele.
5
Ungem tava cu puțin ulei de măsline.
6
Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.
7
Punem aluatul în tavă, îl întindem bine și îl ungem cu sosul de roșii, pe toată suprafața. Adăugăm și brânzeturile, uleiul de măsline în fir subțire, busuiocul proaspăt și, când cuptorul este încins la putere maximă, băgăm tava cu pizza, pentru 8 minute.
8
Pizza noastră este gata, frumos rumenită, numai bună de savurat.
9
Poftă bună!