Internațional
Plăcintă americană cu mere

2,95 lei

2,42 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
45 min
Porții
8
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    1.5kg mere
  • -
    100g unt nesărat + 40g pentru sos
  • -
    320g făină
  • -
    100g zahăr
  • -
    5g scorțișoară
  • -
    4 linguri apă rece
  • -
    un praf de sare
  • -
    1 gălbenuș de ou
  • -
    sucul de la o lămâie
Mod de preparare
1
Amestecăm făina cu un praf de sare.
2
Apoi amestecăm ingredientele uscate cu untul rece, folosindu-ne de mâini, până se fărâmițează. Treptat, adăugăm apa rece. Este foarte important să frământăm aluatul doar până când acesta devine omogen, nu mai mult. Împărțim aluatul în două bile pe care le aplatizăm și le învelim în folie alimentară.
3
Lăsăm aluatul la frigider, pentru aproximativ o oră.
4
În acest timp, curățăm merele de coajă, scoatem cotorul și le tăiem în bucățele.
5
Adăugăm scorțișoară, sucul de lămâie, zaharul și amestecăm bine merele.
6
Punem o tigaie la încins, cu 40g unt, apoi adăugăm 1 1/2 linguriță făină, după ce s-a topit untul. Amestecăm până se omogenizează.
7
Adăugăm acest sos peste mere.
8
Scoatem o bilă de aluat din frigider, o întindem într-o formă rotundă și o punem într-o formă de copt.
9
Punem compoziția de mere peste aluat.
10
Întindem și cealaltă bilă de aluat și tăiem fâșii subțiri, cu lățimea de aproximativ 1.5cm.
11
Acoperim plăcinta cu o împletitură din aceste fâșii, apoi ungem cu gălbenuș.
12
Dăm plăcinta la cuptor, la temperatura de 215°C, pentru aproximativ 45 de minute.
13
Plăcinta noastră este gata, o lăsăm să se răcorească puțin, apoi o putem servi.
prod-10.11.7