Internațional
Brownie cu brânză și cireșe

11,09 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
20
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    250g ciocolată 60% cacao
  • -
    150g unt cu 80% grăsime
  • -
    100g făină
  • -
    20g cacao
  • -
    180g zahăr + 100g pentru crema de brânză
  • -
    3 ouă + 2 ouă pentru crema de brânză
  • -
    4ml esență de vanilie + 4ml pentru crema de brânză
  • -
    un praf de sare
  • -
    400g cremă de brânză
  • -
    400g cireșe fără sâmburi
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim compoziția pentru brownie. Rupem ciocolata în bucățele și o topim, la foc mic, împreună cu untul, la bain Marie. Amestecăm constant, pentru a nu se lipi. După ce s-a topit, o lăsăm să se răcorească puțin.
2
Între timp, pregătim cireșele, le spălam și le scotem sâmburii, apoi le punem la scurs într-o sită.
3
Când ciocolata e călduță, adăugăm 180g de zahăr și amestecăm până se încorporează, apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând până devine o compoziție omogenă, iar la sfârșit esența de vanilie și un praf de sare.
4
Amestecăm făina cu cacaoa și adăugăm amestecul în ciocolată, amestecând cu o spatulă, cu mișcări ușoare, largi, de sus în jos.
5
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
6
Pregătim și compoziția de brânză, astfel: amstecăm brânza cu 100g zahăr, apoi adăugăm ouăle, pe rând, iar la sfârșit esența de vanilie și un praf de sare.
7
Pregătim o tavă de aproximativ 20x30cm, o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm un strat subțire din compoziția de brownie, apoi unul de brânză. Presărăm cireșe bine scurse de suc. Continuăm cu un alt strat de brownie, un strat de brânză, cireșe, apoi iar brownie și iar câteva cireșe.
8
Introducem tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
9
Prăjitura este gata, o lăsăm puțin la răcit și apoi o putem porționa.
prod-10.11.7