Econom
Popcorn caramel

1,83 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    150g porumb pentru floricele
  • -
    50g unt
  • -
    250g zahăr
  • -
    un praf de sare
  • -
    2 linguri ulei
  • -
    60ml apă
Mod de preparare
1
Pentru început, punem la încins un ceaun sau o cratiță cu fundul gros, în care punem 2 linguri cu ulei. După ce s-a încins bine uleiul, adăugăm boabele de porumb și acoperim cu un capac. Dacă nu se mai aud pocnituri înseamnă că sunt gata. Luăm tuciul de pe foc și, folosindu-ne de mănuși sau prosoape de bucătărie, răsturnăm floricelele într-un castron. La acest pas trebuie să fim foarte atenți, deoarece ceaunul este foarte încins!
2
Și acum ne ocupăm de prepararea caramelului. Punem apă într-o cratiță, apoi adăugăm zahărul și amestecăm ușor cu o spatulă. Fierbem amestecul, la foc mediu-mare. Când începe să capete o culoare aurie, adăugăm untul și un praf de sare. Mai fierbem caramelul până ce se închide la culoare, amestecând constant. Și la acest pas trebuie să fim foarte atenți, deoarece caramelul este foarte fierbinte!
3
După ce am preparat caramelul, îl turnăm în castronul cu popcorn și amestecăm repede pentru a acoperi toate floricelele.
4
Le lăsăm să se răcească puțin și apoi le putem savura cu placere.
prod-10.11.7