Internațional
Nachos cu sos de brânză

5,75 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
3
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    200g mălai
  • -
    100g făină + 50g pentru sos
  • -
    2g turmeric
  • -
    2g oregano
  • -
    150ml apă
  • -
    sare
  • -
    2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit
  • -
    50g unt
  • -
    600ml lapte
  • -
    75g brânză cheddar
Mod de preparare
1
Într-un castron încăpător punem mălaiul, făina, pudra de turmeric, un praf de sare, oregano și 2 linguri de ulei.
2
Amestecăm totul bine, cu o spatulă, adăugând apa, până obținem un aluat neted, elastic care poate fi modelat cu ușurință.
3
Punem compoziția deoparte, să se odihnească, timp de aproximativ 15 minute.
4
Presărăm făină pe blatul de lucru, împărțim aluatul în două și îl întindem în strat foarte subțire. Decupăm triunghiuri pe care le punem la prăjit, în ulei încins, până se rumenesc frumos și devin crocante.
5
După ce s-au rumenit, le scoatem pe hârtie absorbantă și ne ocupăm de prepararea sosului.
6
Topim untul într-o cratiță, la foc mediu.
7
După ce s-a topit untul, adăugăm faina. Amestecăm bine, timp de 1 minut, pentru a face o pastă. Este ceea ce numim "roux".
8
Adăugăm treptat laptele și amestecăm foarte bine, până când obținem o compoziție netedă și fară cocoloașe.
9
Luăm cratița de pe foc, radem brânză și o amestecăm în compoziție, până când se topește.
10
Avem sosul perfect pentru nachos!
prod-10.15.7