Chipsuri de cartofi dulci
4,70 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -4 cartofi dulci
- -amestec de ierburi mediteraneene
- -ulei de măsline extravirgin
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm foarte bine cartofii, îi curățăm de coajă și îi tăiem felii subțiri (grosimea ideală este de aproximativ 1 mm).
2
Pregătim amestecul de ierburi aromatice cu 2-3 linguri de ulei.
3
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt aranjăm feliile de cartofi, având grijă să nu le suprapunem, apoi le ungem cu amestecul de ulei și ierburi.
4
Coacem chipsurile în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 10 minute, până când devin aurii și crocante.
5
Scoatem chipsurile din cuptor, presărăm sare și piper și servim imediat.