Prăjitură cu caise by Jamila
3,27 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
15
Total
60 min
Ingrediente
- -500g caise tăiate în jumătăți
- -300g caise tăiate în cubulețe
- -400g făină
- -220ml lapte
- -250g zahăr
- -200g unt 80% grăsime
- -200g cremă de brânză
- -10g praf de copt
- -7 ouă
- -1 lingură extract sau esență de vanilie
Mod de preparare
1
Într-un bol încăpător, punem untul moale împreună cu zahărul și amestecăm bine cât să arate ca o cremă. Adăugăm crema de brânză și o încorporam bine în amestec.
2
Urmează ouăle, pe care le punem unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou în parte. Pentru a le amesteca mai ușor, ne ajutăm de un tel.
3
În acest amestec, adăugăm făina, praful de copt, vanilia și laptele. Amestecăm cât să încorporăm și făina și să avem o compoziție omogenă.
4
În compoziția obținută, adăugăm cubulețele de caise, amestecăm și punem prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunile de 35 x 25cm.
5
Deasupra compoziției, așezăm caisele jumătăți cu partea tăiată în sus.
6
Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 40-50 de minute.
7
Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, o verificăm cu o scobitoare introdusă în mijlocul blatului – dacă scobitoarea iese curată, prăjitura noastră e gata.
8
Lăsăm prăjitura la răcit pentru 30-60 de minute, așezăm frumos în farfurie și...
9
Poftă bună!
Prăjitură cu caise by Jamila