Risotto cu gorgonzola, pere și nuci
20,91 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -350g orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
- -o ceapă mică
- -o pară
- -150g gorgonzola
- -50g miez de nucă
- -100ml vin alb sec
- -1 litru de supă de legume
- -2 linguri ulei măsline extravirgin
- -60g unt
- -100g parmezan ras
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem grosier nucile și le lăsam deoparte. Tocăm ceapa mărunt și o călim într-o tigaie cu 30g și 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
2
Gătim 2-3 minute apoi adăugăm orezul, iar după alte 2-3 minute adăugăm și vinul. Continuăm până ce vinul se evaporă.
3
Începem să adăugăm câte un polonic de supă, până când orezul este complet fiert (aproximativ 15-18 minute). Condimentăm cu sare și piper, după gust.
4
Între timp, curățăm para de coajă, îi scoatem semințele și o tăiem bucăți mici.
5
Cu aproximativ 5 minute înainte ca risotto să fie gata, adăugăm gorgonzola și para.
6
Când risotto este gata, oprim focul și adăugăm nuca tocată, parmezanul ras și untul rămas.
7
Amestecăm bine și îl servim imediat.