Econom
Rulouri cu cremă și stafide

1,06 lei

/porție
Timp pregătire
40 min
Timp gătire
20 min
Porții
16
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    275g făină 000
  • -
    275g făină Manitoba
  • -
    2 ouă (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru cremă)
  • -
    500ml lapte
  • -
    12g drojdie
  • -
    130g zahăr (80g pentru aluat + 50g pentru cremă)
  • -
    15g amidon de porumb
  • -
    60ml ulei
  • -
    100g stafide
  • -
    coajă de la o lămâie
  • -
    esență de vanilie
  • -
    esență de rom
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Punem drojdia într-un castron, o fărâmițăm și turnăm peste ea 250ml lapte călduț. Amestecăm până se dizolvă complet drojdia.
2
Adăugăm 1 ou, uleiul, 80g de zahăr, coaja rasă de lămâie, esența de vanilie și amestecăm.
3
Începem să încorporăm făina, puțin câte puțin.
4
Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru înfăinat și continuăm să frământăm.
5
Când aluatul are o textură netedă, îl punem într-un bol, pe care îl acoperim cu folie alimentară și un prosop de bucătărie. Lăsăm la crescut pentru aproximativ 30 de minute.
6
Încălzim laptele într-o cratiță și adăugăm coaja de lămâie. Spargem oul într-un castron și îl frecăm cu zahărul și amidonul de porumb. Amestecăm cu laptele, pe foc mic, până când rezultă o cremă omogenă.
7
Între timp, înmuiem stafidele în apă călduță, în care punem 2 lingurițe de esență de rom.
8
Odată ce aluatul a crescut, îl întindem pe o foaie de hârtie de copt, încercând să obținem o formă dreptunghiulară de aproximativ 0,5cm grosime.
9
Turnăm crema cât este încă călduță (nu trebuie să fie fierbinte).
10
Scoatem stafidele din apă, le stoarcem și le distribuim peste cremă.
11
Rulăm cu ajutorul hârtiei de copt și porționăm în felii de 2-3 cm grosime.
12
Le așezăm în tava de cuptor, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la crescut aproximativ o oră, într-un loc călduț. Nu punem rulourile foarte aproapiate unele de celelalte, deoarece vor crește destul de mult.
13
După ce au crescut, dăm rulourile la cuptor, la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc frumos.
14
Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească puțin, după care ne putem bucura de ele.
15
Poftă bună!
prod-10.11.7