Gustoasă
Salată caldă de cartofi și anșoa

9,42 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    600g cartofi mici sau cuburi de cartofi de aproximativ 2cm
  • -
    70g fileuri de anșoa
  • -
    100g rucola
  • -
    100g baby spanac
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    1 linguriță boabe de muștar zdrobite
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    sucul de la 1/2 lămâie
Mod de preparare
1
Spălăm bine cartofii. Dacă sunt mici, îi lăsăm întregi, dacă sunt mari, îi tăiem în cuburi de aproximativ 2cm.
2
Fierbem cartofii în apă sărată timp de 10-12 minute, până când devin fragezi, dar ușor fermi. Îi scurgem și îi lăsăm să se răcorească puțin.
3
Într-o tigaie mare punem uleiul de măsline, la foc mediu. Adăugăm usturoiul tocat și îl sotăm ușor, doar pentru a-și elibera aroma, fără a-l rumeni.
4
Adăugăm boabele de muștar zdrobite și fileurile de anșoa, amestecând pentru a crea un dressing aromat.
5
Adăugăm cartofii fierți în tigaie și amestecăm ușor pentru a-i acoperi cu dressing și pentru a absorbi aromele.
6
Oprim focul, adăugăm rucola și spanacul, amestecând totul ușor.
7
Adăugăm sucul de lămâie și asezonăm cu sare și piper, după gust. Trebuie să ținem cont că fileuri de anșoa sunt sărate, așa încât va trebui să fim atenți când adăugăm sarea, dacă este necesară.
8
Transferăm salata pe un platou și o servim caldă.
prod-10.15.7