Salată de cartofi caldă cu usturoi și trufe by Umami Brunch
6,50 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -500g cartofi
- -100g unt cu trufe
- -opțional: unt cu usturoi/usturoi verde + trufe proaspete/varianta congelată/la borcan/sos de trufe
- -1/2 lingură oțet de mere/vin alb
- -sare
Mod de preparare
1
Spălăm bine cartofii, îi punem într-o oală încăpătoare, punem apă rece peste ei cât să îi depășească cu 3 degete și îi punem la fiert. După ce dă apa în clocot, punem și o lingură de sare.
2
Fierbem cartofii până intră furculița în ei cu ușurință, dar nu se rup.
3
Tăiem cartofii în bucăți medii și îi mutăm într-un bol.
4
Topim cam 100g unt/mix de unturi. Putem pune frunze de leurdă în unt pentru a-l aromatiza, dacă dorim un gust mai puțin intens.
5
Punem untul fierbinte peste cartofi, stropim cu puțin oțet (vezi tips&tricks mai jos), adăugăm trufe rase, dacă folosim, sare, piper și amestecăm cu grijă, ca să nu sfărâmăm cartofii.
Tips