Salată Jennifer Aniston
15,28 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -200g quinoa
- -400ml apă
- -2 castraveți, tăiați cuburi
- -1 ceapă roșie, tocată mărunt
- -pătrunjel verde, tocat
- -mentă proaspătă, tocată
- -100g fistic prăjit și sărat
- -400g năut din conservă, scurs
- -sucul de la 2 lămâi
- -2 linguri ulei de măsline
- -100g brânză feta, sfărâmată
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Clătim quinoa și o punem la fiert, la foc mare. Când atinge punctul de fierbere, acoperim cu un capac, reducem focul și o lăsăm să fiarbă timp de 15 minute.
2
După ce s-a fiert o lăsăm la răcit pentru 5-10 minute.
3
După ce s-a răcit, amestecăm quinoa, castravetele, pătrunjelul, menta, ceapa roșie, fisticul, năutul, sucul de lămâie și uleiul de măsline, într-un castron încăpător. Punem sare și piper după gust, apoi adăugăm brânza feta și amestecăm totul bine.
4
Putem servi salata imediat, dar este mult mai gustoasă dacă o lăsăm la frigider pentru aproximativ 2 ore.