Econom
Saleuri rapide din foietaj

3,98 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
6
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    1 pachet de aluat foietaj (800g)
  • -
    1 ou bătut (pentru uns saleurile)
  • -
    semințe de susan, semințe de mac pentru presărat deasupra saleurilor.
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul la 200°C.
2
Întindem aluatul foietaj pe o suprafață curată și plată, presărată cu făină.
3
Tăiem aluatul în fâșii lungi, de aproximativ 2 cm lățime.
4
Răsucim fâșiile de aluat și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, deoarece vor crește în timpul coacerii.
5
Ungem saleurile cu ou bătut pentru a le da o culoare frumoasă și aurie în timpul coacerii.
6
Pentru o variantă mai savuroasă, presărăm deasupra saleurilor semințe de susan, semințe de mac, de chimen sau brânză rasă (de care dorim: putem pune cașcaval, cheddar, parmezan).
7
Coacem saleurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute sau până devin fragede și aurii.
8
După ce s-au copt, le scoatem din cuptor și le lăsam să se răcească puțin înainte de a le servi.
prod-10.15.7