Gustoasă
Sarmale ca la Dubai

10,27 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
60 min
Porții
10
Total
90 min
Ingrediente
  • -
    500g carne tocată pui
  • -
    500g carne tocată vită
  • -
    250g frunze de viță de vie
  • -
    100g orez
  • -
    100g pastă de roșii
  • -
    150g fistic + 50g pentru servit
  • -
    2 lingurițe cimbru
  • -
    2 cepe
  • -
    pătrunjel verde
  • -
    1 morcov
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    1 linguriță boia afumată
  • -
    100ml vin alb sec
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    1 lingură ulei de măsline
  • -
    2 lingurițe amestec arabesc "7 condimente"
  • -
    500ml iaurt grecesc (pentru servit)
  • -
    mentă proaspătă
Mod de preparare
1
Pentru început, spălăm frunzele, le îndepărtam codițele și nervurii mai groși și le tăiem în bucăți potrivite.
2
Punem carnea tocată într-un vas încăpător și adăugăm pasta de tomate, orezul, morcovul ras pe răzătoarea mică, cepele tăiate și ele foarte fin, pătrunjelul proaspăt tocat si fisticul măcinat. Condimentăm cu cimbru, boia dulce și afumată, sare, piper, amestcul "7 ondimente", turnăm și 50ml de vin și începem să frământăm totul bine.
3
Lăsăm carnea să se odihnească 10 minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
4
Începem să formăm sarmalele astfel: frunza de viță-de-vie se așază cu partea aspră în sus, punem compoziția, rulăm și închidem capetele.
5
Tapetăm fundul cratiței cu frunze de viță și începem să așezăm sarmalele concentric.
6
La sfârșit adăugăm roșiile pasate, restul de vin, sare, piper, cimbru, și completăm cu apă, astfel încât sarmalele să fie bine acoperite. Stropim cu ulei de măsline si dam sarmalele la cuptor.
7
Fierbem sarmalele, la foc mediu, pentru aproximativ o oră.
8
Servim sarmalele calde, acoperite cu iaurt, fistic tocat, mentă proaspătă și pătrunjel proaspăt tocat.
prod-10.20.3