Econom
Supă de pui cu găluște

6,05 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    400g pulpe de pui
  • -
    2 morcovi
  • -
    1/2 țelină
  • -
    1 rădăcină păstârnac
  • -
    1 rădăcină pătrunjel
  • -
    1 ceapă
  • -
    2 ouă
  • -
    griș (greutatea ouălor, cu coajă cu tot, cca 130g)
  • -
    pătrunjel proaspăt
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Punem pulpele de pui la fiert, într-o oală cu apă și 1 linguriță cu sare, la foc mediu.
2
Spumăm constant supa și o lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute.
3
După ce nu se mai formează spumă, adăugăm ceapa tăiată pe jumătate, morcovii, țelina, păstârnacul și pătrunjelul, tăiate și ele în bucăți mari.
4
Fierbem supa la foc mic, până când toate legumele se înmoaie bine, astfel încât pot fi ușor pătrunse cu furculița.
5
Dacă a scăzut prea mult, putem să mai adaugăm 2 căni cu apă.
6
La final, strecurăm supa, dezosăm pulpele și le repunem în oală. De asemenea, morcovul, tăiat rondele sau cuburi.
7
Punem oala cu supă pe aragaz, la foc mic și pregătim găluștele, astfel: cântărim ouăle întregi, cu coajă cu tot, cântărim exact aceeași cantitate de griș. Amestecăm grișul cu ouăle bătute, adăugăm un praf de sare și puțin piper și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute.
8
După cele 10 minute, luăm din compoziție, cu o lingură umedă, cam 1/3 din lingură, pe lungime. Se scufundă găluștele în supă și se fierb aproximativ 10 minute, în oala acoperită cu capac, la foc mic.
9
Își vor dubla volumul și vor fi foarte pufoase. Fără bicarbonat sau praf de copt!
10
La final presărăm pătrunjel proaspăt. Supa noastră cu găluște extra pufoase este gata!
prod-10.15.7