Trufe de ciocolată cu fistic
3,02 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
10 min
Porții
25
Total
30 min
Ingrediente
- -140g fistic decojit
- -160ml smântână pentru frișcă
- -160g ciocolată cu lapte
- -90g ciocolată neagră 70% cacao
- -25g unt
Mod de preparare
1
Pentru început, măcinăm fisticul foarte fin.
2
Mărunțim ciocolata și o punem într-un vas termorezistent. Adăugăm 80g de fistic măcinat și lăsăm deoparte. Punem restul de 60g de fistic într-un castron separat - vom avea nevoie mai târziu pentru decorarea trufelor.
3
Turnăm smântâna într-o crăticioară și o lăsăm la fiert, la foc mic. Când s-a înfierbântat o adăugăm peste amestecul de ciocolată-fistic. Adăugăm untul și amestecăm până obținem o compoziție omogenă și netedă.
4
Lăsăm compoziția să se răcească complet, apoi o acoperim cu folie alimentară și o introducem la frigider timp de 4 ore.
5
Tapetăm o tavă sau o farfurie plată cu hârtie de copt. Folosind o linguriță, luăm din compoziție și formăm biluțe netede și uniforme (o trufă ar trebui să cântărească aproximativ 20g). Va trebui să facem această operațiune destul de rapid, deoarece căldura mâinilor poate înmuia compoziția. Trecerea mâinilor sub apă rece și uscarea completă înainte de rulare ne va ajuta la prevenirea acestui lucru.
6
După ce am terminat de format biluțele, pe care le așezăm pe tavă, acoperim cu folie alimentară și le dăm la rece pentru 20 de minute.
7
Scoatem trufele din frigider și le rostogolim prin fisticul măcinat, până ce se acoperă în totalitate.
8
Păstrăm trufele la frigider, acoperite cu folie și le scoatem cu 10 minute înainte de servire.