- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Piperul roșu de Kampot este definit ca foarte picant pe scara de intensitate Terre Exotique. Se poate spune că este chintesența piperului, combinând aromele intense și captivante ale boabelor coapte și iuți și acidul piperului negru.
Notele fructate și florale ale acestui piper evidențiază aromele de vanilie și citrice confiate, fiind astfel potrivit pentru deserturi. De asemenea, este perfect pentru toate preparatele din pește, crustacee și pasăre.
În gură se pot distinge arome de cireș Morello, cireșe confiate, dar și coajă de portocală și vanilie Bourbon.
Piperul Kampot aparține speciei Piper nigrum, o varietate întâlnită în special în India, Camerun și Asia de Sud-Est.
Semințele acestui piper cresc pe o viță care poate urca câțiva metri înălțime. În funcție de stadiul de recoltare și de tratamentul aplicat boabelor de piper nigrum, se obține piper verde, negru, alb sau roșu. Fiecare culoare are propria sa intensitate și un gust specific.
Cum se cultivă piperul roșu de Kampot?
Timp de câteva luni, vița crește și produce ciorchini. Când boabele devin roșii, înseamnă că sunt la maturitate optimă. Ciorchinii sunt apoi recoltați prompt pentru a evita deteriorarea.
În Kampot, boabele roșii sunt scufundate în apă clocotită și apoi în apă rece ca gheața imediat după recoltare. Se usucă apoi câteva zile la umbră și lumina soarelui pentru a spori aromele și culoarea roșie a piperului. Boabele sunt apoi sortate pentru a le păstra doar pe cele mai calitative.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Franţa |