Chifteluțe de pui cu quinoa și broccoli by SanoPass Fit
16,09 lei
15,18 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
35 min
Ingrediente
- -300g piept de pui tocat
- -1 ou
- -2 linguri făină de migdale (sau pesmet integral)
- -1 cățel de usturoi pisat
- -1 lingură pătrunjel tocat
- -1 linguriță sare
- -1 linguriță piper
- -½ linguriță boia dulce
- -1 lingură ulei de măsline (pentru gătit) + 1 linguriță pentru garnitură
- -100g quinoa
- -200g broccoli
- -1 lingură zeamă de lămâie
- -frunze de baby spanac (opțional, pentru decor)
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Spălăm și curățăm sparanghelul, îndepărtând partea lemnoasă a tulpinilor.
3
Așezăm somonul și sparanghelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4
Stropim cu ulei de măsline și suc de lămâie.
5
Condimentăm cu sare, piper, usturoi și boia dulce.
6
Introducem tava în cuptor și coacem timp de 15-20 de minute, până când somonul devine fraged și se desface ușor cu furculița, iar sparanghelul este fraged, dar ușor crocant.
7
Așezăm pe farfurie, decorăm cu felii de lămâie și frunze de rucola.
8
Servim imediat!