Rapidă
Chifteluțe de pui cu quinoa și broccoli by SanoPass Fit

16,39 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    300g piept de pui tocat
  • -
    1 ou
  • -
    2 linguri făină de migdale (sau pesmet integral)
  • -
    1 cățel de usturoi pisat
  • -
    1 lingură pătrunjel tocat
  • -
    1 linguriță sare
  • -
    1 linguriță piper
  • -
    ½ linguriță boia dulce
  • -
    1 lingură ulei de măsline (pentru gătit) + 1 linguriță pentru garnitură
  • -
    100g quinoa
  • -
    200g broccoli
  • -
    1 lingură zeamă de lămâie
  • -
    frunze de baby spanac (opțional, pentru decor)
Mod de preparare
1
Pregătim compoziția pentru chifteluțe: amestecăm pieptul de pui tocat cu oul, făina de migdale, usturoiul, pătrunjelul, sare, piper și boia dulce. Omogenizăm bine compoziția.
2
Modelăm chifteluțele, astfel: formăm bile de dimensiunea unei nuci și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3
Preîncălzim o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei de măsline. Rumenim chifteluțele pe toate părțile, aproximativ 7-8 minute, până devin aurii și sunt bine pătrunse.
4
Clătim quinoa sub jet de apă și o fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 15 minute), apoi o lăsăm-o să se răcească.
5
Fierbem broccoli timp de 3-4 minute în apă cu puțină sare, apoi îl scurgem și îl trecem prin apă rece pentru a-și păstra prospețimea și culoarea.
6
Amestecăm quinoa cu broccoli, adăugăm o linguriță de ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust.
7
Așezăm garnitura de quinoa și broccoli lângă chifteluțele de pui.
8
Decorăm cu frunze de baby spanac, pentru un plus de prospețime.
prod-10.28.4