Tradițional
Ciorbă de fasole boabe
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
120 min
Porții
6
Total
140 min
Ingrediente
  • -
    400g fasole boabe
  • -
    1 ceapă
  • -
    2 morcovi
  • -
    1 ardei gras
  • -
    2-3 felii de țelină
  • -
    250g roșii pasate
  • -
    2-3 căței de usturoi
  • -
    2 linguri ulei
  • -
    2 linguri oțet
  • -
    tarhon
  • -
    pătrunjel verde
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Spălăm bine fasolea și o lăsăm în apă rece peste noapte.
2
Punem fasolea la fiert și, după primul clocot, scurgem apa, completăm cu apă rece și punem din nou la fiert. După 5 minute repetăm acest pas.
3
În acest timp, tocăm ceapa, ardeii și dăm pe răzătoare morcovii și țelina.
4
Când fasolea e fiartă pe jumătate, adăugăm legumele, cățeii de usturoi pisați, tarhonul și roșiile pasate.
5
Continuăm fierberea pentru aproximativ 15 minute, iar la sfârșit adăugăm sare și piper, după gust.
6
Putem servi ciorba de fasole acrită cu puțin oțet dar și așa, dulce, este delicioasă.
7
Presărăm pătrunjel verde tocat și ciorba noastră este gata!
prod-10.11.16