Ciorbă de văcuță
10,41 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
90 min
Porții
6
Total
110 min
Ingrediente
- -600g carne de vită cu os
- -1 morcov
- -1 rădăcină pătrunjel
- -2-3 felii de țelină
- -2 ardei grași
- -100g fasole păstăi
- -100g mazăre
- -2 cartofi
- -250g roșii pasate
- -leuștean sau pătrunjel verde
- -borș
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Pentru început, punem carnea la fiert în apă rece cu sare, după ce o tăiem în bucăți mai mici. Timpul de fierbere variază în funcție de carne, va dura aproximativ 1 oră.
2
Pe tot timpul fierberii trebuie să avem grijă să spumăm din când în când, pentru a avea o ciorbă limpede.
3
În timp ce carnea fierbe, pregătim legumele, le spălăm, le curățăm și tăiem în cubulețe morcovul, pătrunjelul, țelina și ardeii.
4
După ce s-a fiert carnea, adăugăm legumele. Pe lângă rădăcinoase și ardei, adăugăm ceapa tocată, mazărea, fasolea verde și cartofii tăiați în cuburi.
5
După ce s-au fiert legumele, adăugăm roșiile pasate și borșul, gustăm și potrivim de sare si piper, și lăsăm ciorba să dea în câteva clocote.
6
Adăugăm leușteanul sau pătrunjelul tocat fin și stingem focul.
7
Iar la final, spălăm toate vasele cu Fairy.