Tradițional
Ciorbă de văcuță

16,23 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
90 min
Porții
5
Total
110 min
Ingrediente
  • -
    600g carne de vită cu os
  • -
    1 morcov
  • -
    1 rădăcină pătrunjel
  • -
    2-3 felii de țelină
  • -
    2 ardei grași
  • -
    100g fasole păstăi
  • -
    100g mazăre
  • -
    2 cartofi
  • -
    250g roșii pasate
  • -
    leuștean sau pătrunjel verde
  • -
    borș
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început, punem carnea la fiert în apă rece cu sare, după ce o tăiem în bucăți mai mici. Timpul de fierbere variază în funcție de carne, va dura aproximativ 1 oră.
2
Pe tot timpul fierberii trebuie să avem grijă să spumăm din când în când, pentru a avea o ciorbă limpede.
3
În timp ce carnea fierbe, pregătim legumele, le spălăm, le curățăm și tăiem în cubulețe morcovul, pătrunjelul, țelina și ardeii.
4
După ce s-a fiert carnea, adăugăm legumele. Pe lângă rădăcinoase și ardei, adăugăm ceapa tocată, mazărea, fasolea verde și cartofii tăiați în cuburi.
5
După ce s-au fiert legumele, adăugăm roșiile pasate și borșul, gustăm și potrivim de sare si piper, și lăsăm ciorba să dea în câteva clocote.
6
La sfârșit adăugăm leușteanul sau pătrunjelul tocat fin.
prod-10.11.16