Internațional
Clafoutis cu vișine by Taste Bazaar

6,17 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    3 ouă
  • -
    200ml lapte
  • -
    75g făină
  • -
    30g unt + pentru uns tava
  • -
    80g zahăr + 2-3 linguri pentru presărat pe tavă
  • -
    300-400g vișine congelate sau proaspete
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
2
Într-un ibric punem untul și îl topim pe aragaz, la foc mic. Pregătim o tavă de aproximativ 20x30cm pe care o ungem cu unt și o presărăm cu zahăr pe toată suprafața (inclusiv pe pereți).
3
Punem vișinele congelate sau proaspete (fără sâmburi) în tavă.
4
Într-un castron punem ouăle, laptele, făina, untul topit și zahărul, și amestecăm cu un mixer timp de 30 de secunde-1 minut, până când compoziția se omogenizează.
5
Turnăm compoziția peste fructe și băgăm tava în cuptor pentru 50 de minute, până când prăjitura se rumenește ușor, se umflă și începe să se crape.
6
Clafoutis se poate servi călduț sau rece, cu puțin zahăr pudră deasupra (opțional)
prod-10.15.7