Clafoutis cu vișine by Taste Bazaar
6,17 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
- -3 ouă
- -200ml lapte
- -75g făină
- -30g unt + pentru uns tava
- -80g zahăr + 2-3 linguri pentru presărat pe tavă
- -300-400g vișine congelate sau proaspete
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
2
Într-un ibric punem untul și îl topim pe aragaz, la foc mic. Pregătim o tavă de aproximativ 20x30cm pe care o ungem cu unt și o presărăm cu zahăr pe toată suprafața (inclusiv pe pereți).
3
Punem vișinele congelate sau proaspete (fără sâmburi) în tavă.
4
Într-un castron punem ouăle, laptele, făina, untul topit și zahărul, și amestecăm cu un mixer timp de 30 de secunde-1 minut, până când compoziția se omogenizează.
5
Turnăm compoziția peste fructe și băgăm tava în cuptor pentru 50 de minute, până când prăjitura se rumenește ușor, se umflă și începe să se crape.
6
Clafoutis se poate servi călduț sau rece, cu puțin zahăr pudră deasupra (opțional)