Cookies cu dovleac by Bloomplate
4,30 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
8
Total
45 min
Ingrediente
- -235g fulgi de ovăz
- -35g amidon de porumb
- -5g praf de copt
- -3g bicarbonat de sodiu
- -0.5g sare
- -3g scorțișoară
- -0.5g nucșoară
- -130g sos de mere fără zahăr/un mar mare
- -60g unt
- -60g miere + 5g pentru cremă
- -5ml extract de vanilie
- -1 gălbenuș
- -250g piure de dovleac
- -125g brânză ricotta
- -30g iaurt grecesc 10%
- -15ml suc de lămâie
Mod de preparare
1
Amestecăm ingredientele uscate: fulgii de ovăz, amidonul, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara și nucșoara într-un bol mare.
2
Preparăm rapid un sos de mere, astfel: spălăm, curățăm și tăiem mărul în bucăți mici. Punem bucățile de măr într-o crăticioară, cu aproximativ 60ml de apă, la foc mic pentru 10-15 minute, până când bucățile devin foarte moi. Cu ajutorul unui mixer vertical sau prin presare manuală, transformăm merele fierte în piure. Îl lăsăm să se răcească și îl putem folosi în rețetă.
3
Într-un alt bol, batem ingredientele lichide: sosul de mere, untul topit, mierea, extractul de vanilie, gălbenușul și piureul de dovleac, până devin omogene.
4
Adăugăm ingredientele uscate peste cele lichide și amestecăm ușor, doar până la omogenizare. Nu amestecăm excesiv.
5
Punem aluatul în frigider pentru 30 de minute.
6
Preîncălzim cuptorul la 180°C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
7
Formăm biscuiți din aluat cu o lingură, îi așezăm pe tavă și îi aplatizăm ușor cu degetele.
8
Coacem biscuiții timp de 15 minute, îi lasăm să se răcească 5 minute pe tavă, apoi îi transferăm pe un grătar.
9
Pentru crema de ricotta, amestecăm toate ingredientele până obținem o textură fină.
10
Servim biscuiții răciți cu cremă de ricotta și scorțișoară deasupra.