Internațional
Lasagna vegetariană by Bianca Purcărea

20,44 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
25 min
Porții
6
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    o cutie cu foi de lasagna
  • -
    1 zucchini
  • -
    2 dovlecei
  • -
    500g roșii cherry
  • -
    2 legături de ceapă verde
  • -
    300g iaurt
  • -
    2 avocado copți
  • -
    zeama de la două lămâi
  • -
    usturoi (după gust)
  • -
    120g parmezan
  • -
    300g cașcaval
  • -
    sare
  • -
    ulei de măsline cu pepperoncino
Mod de preparare
1
Dovleceii, zucchini si roșiile cherry se taie mărunt și se călesc în tigaie, pentru 25 de minute, cu puțin ulei și un praf de sare, cu capacul pus. La final, dupa cele 25 de minute, adăugăm ceapa verde, tocată mărunt și amestecăm, dar închidem focul pentru ca ceapa să se mențină proaspătă.
2
Între timp, preparăm sosul. Pentru acesta, avem nevoie de un blender, unde adăugăm cei 2 avocado cu usturoiul zdrobit, iaurtul și zeama de lămâie: blenduim până obținem o cremă fină.
3
Parmezanul se dă pe răzătoare, iar cașcavalul se taie felii subțiri.
4
Se preîncalzește cuptorul la 180 de grade, tava se unge cu ulei de măsline cu pepperoncino și se adaugă foi de lasagna în strat dublu, apoi legume din tigaie, apoi sos; după sos, punem câteva felii de cașcaval și apoi continuăm cu stratul următor de foi-sos, legume, cascaval. Când am terminat legumele, mai punem un strat de foi pe care le îmbrăcăm în sos, apoi adăugăm parmezanul ras.
5
Băgăm tava la cuptor pentru 25 de minute și se servește după gust.
Tips
prod-10.15.7