Internațional
Midii gratinate

20,47 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
7 min
Porții
4
Total
27 min
Ingrediente
  • -
    1 kg de midii
  • -
    4 căței de usturoi, mărunțiți
  • -
    1/2 cană de pesmet
  • -
    60g parmezan ras
  • -
    3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • -
    2 linguri unt topit
  • -
    coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • -
    2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • -
    200ml vin alb sec
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Spălăm bine midiile sub jet de apă rece, pentru a îndepărta impuritățile. Le curățăm bine de alge și de nisip.
2
Într-o cratiță mare adăugam uleiul, midiile și vinul. Acoperim cratița și lăsăm midiile să fiarbă timp de aproximativ 5 minute sau până când se deschid. Aruncăm midiile care nu se deschid după fierbere. Păstram câteva linguri din zeama rămasă după fierberea midiilor.
3
Scoatem midiile din cochilii și păstram jumătățile de cochilii intacte.
4
Într-un castron, amestecăm usturoiul mărunțit, pesmetul, parmezanul ras, untul topit, 2-3 linguri din zeama oprița de la fierberea midiilor, coaja rasă de lămâie și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare și piper după gust.
5
Preîncălzim cuptorului la temperatura medie.
6
Așezăm jumătățile de cochilii într-o tavă de copt și punem câte o midie în fiecare cochilie.
7
Umplem toată cochilia cu amestecul de pesmet și parmezan, acoperind midia.
8
Dăm tava la cuptor și gratinăm midiile timp de aproximativ 5-7 minute sau până când pesmetul devine auriu și crocant.
9
Scoatem midiile gratinate din cuptor și le servim imediat, alături de o felie de lămâie și garnisite cu pătrunjel proaspăt.
Tips
prod-10.15.7