Năut picant la cuptor
2,00 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
25 min
Ingrediente
- -250g năut fiert, din conservă
- -30g făină de orez
- -30ml ulei de măsline
- -boia de ardei dulce
- -boia de ardei iute
- -rozmarin
- -sare
Mod de preparare
1
Mai întâi uscăm foarte bine năutul deja fiert. Putem folosi un prosop curat sau hârtie absorbantă.
2
Transferăm năutul într-un castron și adăugăm boia și rozmarin, atât cât ne place.
3
Amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm făina de orez, sarea și uleiul de măsline. Și de această dată amestecăm totul foarte bine.
4
Transferăm năutul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl distribuim uniform pe toată suprafața.
5
Îl dam la cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius, cu opțiunea de ventilație, pentru aproximativ 20 de minute, întorcându-l din când în când.
6
Și avem o gustare crocantă și extrem de gustoasă!
Tips