Humus (hummus) picant
6,18 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -400g conservă năut
- -30g pastă de tahini
- -4 ardei roșii
- -120ml ulei de măsline
- -60ml sos sriracha
- -30ml suc de lămâie
- -10ml sos de soia
- -10ml ulei din semințe de susan
- -2 căței de usturoi
- -60ml apă
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Punem ardeii la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la temperatura de 190°C, cu funcția de ventilație, pentru aproximativ 20 de minute.
2
Curățăm ardeii de coajă și semințe.
3
Punem în vasul unui blender năutul, 2 ardei roșii copți, uleiul de măsline, sosul sriracha, sucul de lămâie, sosul de soia, uleiul de susan și usturoiul.
4
Mixăm totul până la omogenizare. Dacă este necesar, adăugăm câte o lingură cu apă pentru a face humusul cremos și neted, la consistența dorită. Folosim o spatulă de silicon pentru a răzui părțile laterale ale blenderului și astfel să se mixeze bine toată compoziția.
5
Condimentăm cu sare și piper, punem humusul într-un bol și îl decorăm cu ardeii copți rămași, pe care îi tăiem felii sau îi rupem în șuvițe.
6
Poftă bună!