Pesto de leurdă
7,15 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
1 min
Porții
3
Total
16 min
Ingrediente
- -100g leurdă proaspătă
- -50g nuci
- -50g parmezan ras
- -1 cățel de usturoi
- -1 linguriță suc de lămâie
- -100ml ulei de măsline
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm bine leurda sub jet de apă rece, apoi o uscăm folosind un prosop de hârtie.
2
Într-un blender sau robot de bucătărie, adăugăm nucile și usturoiul. Mărunțim totul bine, până obținem o pastă cu o textură fină.
3
Adăugăm leurda în blender și mixăm până când obținem o pastă omogenă.
4
Încorporăm parmezanul ras și sucul de lămâie, mixând în continuare până la omogenizare.
5
Adăugăm treptat și uleiul de măsline, amestecând continuu.
6
Asezonăm cu sare și piper, și avem cel mai delicios pesto de leurdă.
7
Îl putem folosi imediat sau poate fi păstrat într-un borcan ermetic la frigider, pentru câteva zile.