Plăcințele grecești din foietaj cu feta și spanac
5,60 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
12
Total
35 min
Ingrediente
- -1 pachet aluat foietaj
- -100g spanac
- -1 ou + 2 ouă pentru uns
- -200g cremă de brânză
- -200g brânză feta
- -mărar tocat fin
- -1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
2
Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl porționăm în pătrate potrivite.
3
Așezăm pătratele într-o tavă cu forme pentru brioșe.
4
Amestecăm crema de brânză, brânza feta, 1 ou, uleiul de măsline și mărarul.
5
Tocăm spanacul si îl adaugăm și pe el.
6
Punem din această compoziție câte 1-2 linguri pe fiecare pătrat de foietaj, apoi închidem plăcințelele, unind ușor colturile, sub forma unor punguțe.
7
Ungem plăcințelele cu ou și le coacem, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc frumos.