Internațional
Rulouri de vinete cu mozzarella

9,05 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    2 vinete mari
  • -
    250g de mozzarella
  • -
    60g de parmezan ras
  • -
    200g roșii cuburi
  • -
    60ml ulei de măsline extravirgin
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
1
Într-o tigaie cu ulei de măsline punem roșiile cuburi, gătim 10 minute, apoi adăugăm câteva frunze de busuioc și sare.
2
Între timp, spălăm și uscăm vinetele, apoi le tăiem în felii foarte subțiri (aproximativ 3-4mm).
3
Aranjăm feliile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de măsline, apoi presărăm sare.
4
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute, apoi scoatem vinetele și le lăsăm la răcit.
5
Tăiem mozzarella felii. Dacă mozzarella are mult zer, o ținem puțin la scurs și încercăm să o zvântăm cât mai mult.
6
În sfârșit putem rula feliile de vânătă astfel: luăm felia de vânătă, o ungem cu o linguriță din compoziția de roșii peste care adăugăm 1-2 felii de brânză mozzarella și rulăm. Procedăm astfel cu toate feliile.
7
Într-o tavă de copt turnăm un strop de ulei de măsline, adăugăm și 3-4 linguri din compoziția de roșii și acoperim fundul tăvii cu acest amestec.
8
Așezăm rulourile în tavă, unul lângă altul și presărăm cu generozitate parmezan ras.
9
Turnăm în fir subțire ulei de măsline pe toată suprafața.
10
Băgăm rulourile la cuptor, la 200°C, pentru aproximativ 10 minute. În ultimele 2-3 minute putem activa funcția de ventilație, pentru a obține o crustă crocantă.
Tips
prod-10.15.7