Rapidă
Somon la cuptor cu sparanghel și lămâie by SanoPass Fit

36,09 lei

27,84 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    2 fileuri somon proaspăt (aprox.150g fiecare)
  • -
    300g sparanghel verde
  • -
    1 lingură ulei de măsline
  • -
    1 lingură suc de lămâie proaspăt
  • -
    1 linguriță usturoi granulat
  • -
    ½ linguriță boia dulce
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    2 felii lămâie (pentru servire)
  • -
    frunze de rucola pentru decor (opțional)
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Spălăm și curățăm sparanghelul, îndepărtând partea lemnoasă a tulpinilor.
3
Așezăm somonul și sparanghelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4
Stropim cu ulei de măsline și suc de lămâie.
5
Condimentăm cu sare, piper, usturoi granulat și boia dulce.
6
Introducem tava în cuptor și coacem timp de 15-20 de minute, până când somonul devine fraged și se desface ușor cu furculița, iar sparanghelul este fraged, dar ușor crocant.
7
Așezăm pe farfurie, decorăm cu felii de lămâie și frunze de rucola.
8
Servim imediat!
prod-10.23.6