Somon la cuptor cu sparanghel și lămâie by SanoPass Fit
36,09 lei
27,84 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
- -2 fileuri somon proaspăt (aprox.150g fiecare)
- -300g sparanghel verde
- -1 lingură ulei de măsline
- -1 lingură suc de lămâie proaspăt
- -1 linguriță usturoi granulat
- -½ linguriță boia dulce
- -sare
- -piper
- -2 felii lămâie (pentru servire)
- -frunze de rucola pentru decor (opțional)
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Spălăm și curățăm sparanghelul, îndepărtând partea lemnoasă a tulpinilor.
3
Așezăm somonul și sparanghelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4
Stropim cu ulei de măsline și suc de lămâie.
5
Condimentăm cu sare, piper, usturoi granulat și boia dulce.
6
Introducem tava în cuptor și coacem timp de 15-20 de minute, până când somonul devine fraged și se desface ușor cu furculița, iar sparanghelul este fraged, dar ușor crocant.
7
Așezăm pe farfurie, decorăm cu felii de lămâie și frunze de rucola.
8
Servim imediat!