- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Sarea nebună este o specialitate din Guerande și Insula de Ré din largul coastei de vest a Franței, numită și „sarea diavolului” datorită culorii roșii strălucitoare și a iuțelii sale.
Sarea nebună este un amestec de condimente, ce reunește arome delicioase dulci și sărate, perfect pentru cunoscătorii de arome subtile, picante și delicate.
Sarea nebună este ușor iute și prezintă arome de ierburi și piper, făcând-o perfectă pentru toate mâncărurile tale zilnice.
Care sunt ingredientele sării nebune de la Terre Exotique?
Rețeta Terre Exotique folosește sare de mare grosieră din Insula de Ré, boia de ardei, rozmarin, fals piper roz și ardei Cayenne.
Sarea de mare grosieră din Insula de Ré este recoltată manual și își ia culoarea din iazurile de sare de argilă.
Boiaua de ardei, care este emblematică pentru regiunea râului Zitava din Slovacia, conferă amestecului o aromă blândă, ușor dulce, și culoarea roșie vibrantă.
Rozmarinul sau Rosmarinus officinalis crește sub forma de tufișuri în sălbăticiile din jurul Mediteranei. În latină se numește Rosmarinus care înseamnă rouă de mare.
Falsul piper roz a fost numit Bourbon Pepper în secolul al XVII-lea. Boabele roz sunt fructul Schinus terebinthifolia care crește în La Reunion și eliberează arome dulci și piperate. Aceste boabe sunt sortate de femeile locale din Madagascar, care aleg doar cele mai roșii și mai coapte boabe pentru aromele lor aromatice puternice.
Ardeiul Cayenne se mai numește și Pili-pili și este unul dintre cei mai tari ardei iute din lume. Este recoltat în Uganda. Numele său științific este Capsicum frutescens și face parte din familia Solanaceae. Caracterul său ușor iute și afumat, împreună cu notele sale de ierburi de Provence îl fac însoțitorul perfect pentru carnea roșie și albă sau legumele la grătar.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Franţa |