Brăduți din foietaj cu cremă de alune
3,95 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
- -1 foaie aluat foietaj
- -300g cremă de alune cu cacao
- -50g alune de pădure
- -zahăr pudră
Mod de preparare
1
Întindem foaia de aluat. Măcinăm alunele și le amestecăm cu crema de alune. Întindem crema pe toată suprafața aluatului de foietaj.
2
Tăiem aluatul în fâșii late de 3-4 cm, apoi împăturim fiecare fâșie, după care formăm brăduțul și introducem, în centrul lui, bățul de frigăruie. Decupăm și steluțe pentru fiecare brăduț, pe care le punem în vârfurile brăduților.
3
Așezăm brăduții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coacem la 180°C până se rumenesc, aproximativ 15 minute. La sfârșit îi presărăm generos cu zahăr pudră.
4
Masa de Crăciun va fi mai veselă cu acești brăduți!