Camembert copt cu nuci și rozmarin by Umami Brunch
6,88 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
8 min
Porții
4
Total
13 min
Ingrediente
- -250g camembert
- -2 ramuri de rozmarin
- -3 nuci
- -1 linguriță miere
- -½ piersică sau pară (opțional)
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul cu ventilator la 180°C.
2
Crestăm adânc rotița de camembert (ca și cum am juca X și 0 pe suprafața ei) și o punem la loc în cutia de lemn în care a venit. Dacă am cumpărat brânza altfel ambalată, folosim un vas potrivit ca mărime care să poată fi băgat la cuptor.
3
Așezăm nucile deasupra, înfigem rozmarinul ici-colo, punem fructele deasupra (dacă folosim) și picurăm mierea pe toată suprafața brânzei.
4
Punem camembert-ul la cuptor timp de 8-10 minute și testăm din când în când gradul de coacere, până când sub coaja camembert-ului obținem o textură cremoasă, ca a unui fondue, fără ca brânza să devină lichidă.
5
Scoatem camembert-ul din cuptor și îl mâncăm imediat.