Pancakes cu banane (fără gluten)
4,50 lei
Timp pregătire
6 min
Timp gătire
16 min
Porții
8
Total
22 min
Ingrediente
- -2 ouă
- -4 banane (2 banane foarte bine coapte pentru aluat + 2 banane pentru servit)
- -150g făină de orez sau de ovăz
- -Sirop de arțar
- -Miez de nucă
Mod de preparare
1
Deoarece folosim banane foarte coapte, nu este necesar adaosul de zahăr. Începem prin a zdrobi cele două banane cu ajutorul unei furculițe.
2
Adăugăm ouăle și amestecăm bine, până se omogenizează.
3
Apoi adăugăm făina, amestecăm totul energic pentru a o încorpora foarte bine. Și compoziția noastră pentru clătite este gata!
4
Ungem cu un strop de ulei o tigaie antiarderentă și o lăsăm să se încingă bine pe foc.
5
Punem 2 linguri de aluat în tigaie și, cu dosul lingurii, întindem aluatul pentru a-i da forma clasică rotundă.
6
După aproximativ 1 minut întoarcem clătita, cu ajutorul unei spatule. Procedăm astfel până terminăm aluatul.
7
Clătitele noastre sunt gata și le putem savura cu o lingură de sirop de arțar, banană feliată și miez crocant de nucă prăjită.
8
Poftă bună!