Poke Bowl by Bloomplate
57,67 lei
51,97 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
1 min
Porții
1
Total
11 min
Ingrediente
- -100g somon afumat (sau crud)
- -90g orez brun fiert
- -40g morcov ras
- -40g castraveți murați
- -40g ceapă roșie
- -40g edamame
- -15ml sos de soia
- -15ml ulei de susan
- -5g semințe de susan
- -1g sare
- -1g piper
- -40g avocado
Mod de preparare
1
Dacă folosim somon crud, îl tăiem cubulețe și îl amestecăm într-un bol mare cu sosul de soia, uleiul de susan, semințele de susan prăjite, sarea și piperul. Lăsăm să se marineze timp de 15-20 de minute. Dacă folosim somon afumat, acest pas nu este necesar, dar putem folosi ingredientele de marinadă ca un dressing.
2
Într-un bol mic, amestecăm orezul brun fiert cu 1 lingură de sos de soia pentru un plus de aromă.
3
Într-un bol mare, combinăm morcovul ras, castraveții murați, ceapa roșie tăiată julienne, edamamele fierte și avocado-ul tăiat cubulețe.
4
Așezăm orezul într-un bol mare de servire. Adăugăm deasupra amestecul de somon și legume. Amestecăm ușor sau lăsăm straturile pentru un efect vizual atractiv.
5
Presărăm suplimentar semințe de susan deasupra, pentru decor și un plus de aromă. Servim imediat.