Rapidă
Porridge cu mere și scorțișoară by Bloomplate

10,01 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
12 min
Porții
1
Total
17 min
Ingrediente
  • -
    45g fulgi de ovăz
  • -
    70g mere
  • -
    200ml lapte vegetal fără zahăr
  • -
    10g îndulcitor (opțional)
  • -
    5g scorțișoară
  • -
    1g nucșoară
  • -
    1g sare
  • -
    15g unt de arahide
Mod de preparare
1
Adăugăm într-o crăticioară fulgii de ovăz, mărul tăiat cubulețe, laptele vegetal, scorțișoara, nucșoara și sarea. Amestecăm până când toate ingredientele sunt bine combinate.
2
Punem crăticioara pe foc mediu-mare și lăsăm să dea în clocot, amestecând ocazional.
3
După ce începe să fiarbă, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă timp de 8-10 minute, amestecând periodic, până când ovăzul devine cremos și lichidul scade, dar rămâne o consistență pufoasă.
4
Adăugăm îndulcitorul, dacă dorim, și mai lăsăm pe foc încă 1-2 minute pentru a se integra aromele.
5
Servim porridge-ul cald, decorat cu bucăți de măr proaspăt și unt de arahide pe deasupra.
prod-10.16.1